Vahva tunnistus ja sähköinen allekirjoitus

Asuntovuokraaja.fi-palvelu hyödyntää suomalaisten pankkien käyttämää TUPAS-tunnistautumista tai mobiilivarmennetta. Tämä on markkinoiden ainoa vahvaan tunnistautumiseen perustuva sekä juridisesti sitova sähköinen allekirjoitus.

Tunnistautuminen suoritaan kunkin allekirjoittajan omassa verkkopankissa ja Asuntovuokraaja.fi-palveluun välitetään ilmoitus sähköisestä allekirjoituksesta sekä allekirjoitettu asiakirja. Allekirjoitus voidaan tehdä minkä tahansa suomalaisen pankin verkkopalvelu-tunnuksilla ja mobiilivarmenteella.

Sähköisesti allekirjoitetusta asiakirjasta voidaan jälkikäteen kiistämättömästi osoittaa kuka allekirjoitti, milloin allekirjoitti sekä mitä allekirjoitettiin. Allekirjoittajan vahvistus asiakirjaan perehtymisestä tallentuu osana allekirjoittamista.

Digitaalinen allekirjoitus on EU-direktiivin sekä Suomen lain (533/2016) perusteella juridisesti sitova.

Digitaalinen dokumenttiarkisto

Kaikki sähköisesti allekirjoitetut sopimukset tallentuvat digitaaliseen arkistoon ja ne säilyvät kaikkien allekirjoittajien saatavissa. Sisältö ja allekirjoittajat ovat jälkikäteen todennettavissa kustakin sopimuksesta. Sopimuksen osapuolet tai kolmannet tahot eivät pysty sopimusten sisältöä jälkikäteisesti.

Sopimukset säilytetään arkistossa 7 vuotta. Lisäksi sopimus voidaan toimittaa viranomaisen prosesseihin.